Читај ми!

Хапшења због злоупотребе положаја

Због сумње да су злоупотребили службени положај и фалсификовали службене исправе, полиција у Краљеву ухапсила Александра Јовановића и Дарка Рашовића и поднела кривичне пријаве против 31 особе.

Полицијска управа Краљева, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, поднела је кривичне пријаве против 31 особе са подручја Краљева, Београда и Шапца, због основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

Том приликом, због основане сумње да су извршили више кривичних дела ухапшени су Александар Јовановић (1976) из Краљева, власник предузећа „Александар пласт" и Дарко Рашовић (1973) из Краљева, власник предузећа „Вељко пласт" и „Раф 2009".

Сумња се да су током 2009. године, по претходно постигнутом договору, оснивали фиктивне радње и предузећа у циљу добијања тзв. „старт-ап" кредита за почетнике код Фонда за развој Републике Србије.

После тога, осумњичени су фиктивно куповали, продавали и испоручивали различите врсте машина корисницима кредита, и тако оштетили Фонд за развој Републике Србије прибавивши себи имовинску корист од око 20 милиона динара.

Јовановићу и Рашовићу одређено је полицијско задржавање до 48 сати и биће приведени истражном судији Вишег суда у Краљеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи