Дел Понтеова очекује хапшење Младића

Уверена сам да ће Ратко Младић бити ухапшен пре затварања Трибунала 2014. године, рекла је бивша тужитељка Карла дел Понте.

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте изјавила је да у Србији постоји воља да се и преостали бегунци доведу пред Хашки суд пре његовог затварања.

На питање да ли верује да ће Ратко Младић бити ухапшен пре затварања Трибунала, Дел Понтеова је у интервјуу сарајевском Ослобођењу одговорила да је у то уверена.

"У Србији сада постоји воља да то буде урађено, док то раније није био случај. У почетку је сарадња била тешка. Европска унија ту игра важну улогу. Затварање Трибунала је предвиђено за 2014. годину и Ратко Младић биће ухапшен пре његовог затварања", рекла је Дел Понтеова.

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала је потврдила да жели да настави истрагу о трговини органима на Косову, али је додала да до сада "нема никаквих конкретних назнака о неком ангажману".

Дел Понтеова је истакла да би радила истом снагом када би се поново нашала на функцији главног тужиоца Хашког трибунала.

"Само моја позиција би била посве друкчија. Знам много више него што сам онда знала. Имам драгоцено искуство иза себе", нагласила је Дел Понтеова.

"Глобално, моја мисија је завршена. Урадила сам оно што сам могла да урадим, али не сама, већ са мојим сарадницима. Током осам година мог мандата и нашег заједничког рада мислим да смо успели доста тога да завршимо", рекла је бивша тужитељка Хашког трибунала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи