Отац признао да је ћерку држао пет дана саму у стану на Звездари

У Првом основном суду у Београду оптужени отац је на суђењу признао да је пет дана оставио осмогодишњу ћерку саму, затворену у стану на Звездари без надзора.

Оптужени У. П. је детаљно изнео своју одбрану, наводећи да је због конзумирања опојних дрога и алкохола дошао у стање да не може да се брине о својој ћерки, додајући да због тога осећа велику кривицу.

Како је рекао, дозволио је себи да други људи манипулишу њим, као и да ћерку није закључао у купатилу већ да је 19. марта ове године, у суботу, изашао из стана и није се више враћао, док је девојчицу полиција затекла у стану 24. марта.

Окривљени није хтео више да прича о детету, већ је рекао да је тог дана отишао код своје девојке И. Л. у стан, те да се она спремала за прославу фирме, док је била присутна и њена ћерка.  

У. П. тврди да је са оштећеном И. Л. био у вези три и по године, као и да је сумњао да га вара.

На питање судије да ли ју је вређао, претио и ударио И. Л, тврдио је да није, наводећи да је она њега тукла и ударала. Навео је и да је у петак 24. марта она њега песницом ударила у главу, након чега је он рефлексно и случајно замахнуо главом и да не може да се сети да ли ју је ударио.

У. П. није желео да одговара на питања у вези са ћерком, док ће на питања о оштећеној И. Л. одговарати на следећем суђењу 7.новембра.  

Бранилац Немања Лукић је суду на претходном суђењу доставио документ Центра за социјални рад Звездара у ком се, како је рекао, наводи да је У. П. признао своју грешку и одрекао се родитељског права.

У. П. је доведен из притвора у ком се налази од 28. марта. Њему се оптужницом на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л.П.

Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.

Након што је 24.марта извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се