Читај ми!

На почетку суђења отац признао да је осмогодишњу ћерку држао заточену у стану на Звездари

На почетку суђења у Првом основном суду у Београду, оптужени У. П. признао је да је своју осмогодишњу ћерку Л. П. држао заточену у стану на Звездари.

На питање судије како се изјашњава на оптужбе, Пашајлић је рекао да признаје да је због ситуације у којој се налазио и због конзумирања недозвољених супстанци, држао ћерку у стану, али не признаје правну квалификацију кривичног дела насиље у породици учињеног на штету ћерке.

Пашајлић у потпуности негира извршење кривичних дела насиље у породици и злостављање и мучење учињено на штету своје емотивне партнерке И. Л.    

Његов бранилац Немања Лукић је затим прецизирао да одбрана оспорава правну квалификацију за кривично дело насиље у породици, те да опис извршења одговара више кривичном делу запуштање и злостављање малолетног лица. 

Лукић је суду доставио документ Центра за социјални рад Звездара у ком се, како је рекао, наводи да је Пашајлић признао своју грешку и одрекао се родитељског права.

На почетку суђења судија је одбио предлог да се јавност искључи са суђења у овом делу поступка.

Одбрана је предложила суду да се испита сведок који је био заједно са И. Л. и Пашајлићем критичном приликом, као и да се уради неуропсихијатријско вештачење оштећене И. Л. на околности да ли је због употребе наркотика склона измишљању.  

Пуномоћница оштећене девојчице је рекла да истиче имовинско-правни захтев а да ће износ истог накнадно одредити. Бранилац је замолио суд да одложи суђење, односно изношење одбране оптуженог, јер је он мислио да је данас припремно рочиште па се није припремио. 

У. П. је доведен из притвора у ком је од 28. марта. Њему се оптужницом на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П.

Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена девојчица Л. П., тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који је био у бекству.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво