Читај ми!

Оптужница против оца осумњиченог да је држао заточену ћерку у стану на Звездари

Подигнута оптужница против У. П. који се сумњичи да је држао заточену осмогогодишњу ћерку у стану на Звездари.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду је након истраге, која је спроведена у најкраћем року, подигло оптужницу против У. П. због постојања оправдане сумње да је учинио кривично дело насиље у породици.

Оптужницом се Урошу П. на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, наводи се у саопштењу тужилаштва. Окривљеном је стављено на терет да је током 2022. године до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене Л. П.

"Тиме је учинио кривично дело насиље у породици у стицају са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном. Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака", саопштило је Прво основно јавно тужилаштво.

Тужилаштво ће испитати да ли је евентуално нека особа помогла окривљеном након извршења кривичних дела, те утврдити да ли су се у радњама тог лица стекла битна обележја кривичног дела Помагање учиниоцу после извршеног. У току истраге тужилаштво је испитало емотивну партнерку окривљеног, његову бившу супругу, као и полицијску службеницу Полицијске станице Палилула, која је приликом интервенције по налогу тужилаштва пронашла девојчицу у купатилу стана.

Наложено је неуропсихијатријско вештачење, из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола. Прибављена је и медицинска документација која се односи на здравствено стање малолетне оштећене, прецизније документација која се односи на стање у ком је девојчица примљена на лекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

Отац У. П. је 28. марта пронађен, ухапшен и од тада се налази у притвору.

субота, 13. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару