Ухапшен отац који је држао ћерку заробљену у стану на Звездари

Пронађен је и ухапшен мушкарац за којим је била расписана потрага и који се сумњичи за насиље над партнерком и дететом, које је полиција нашла у веома тешком стању.

Ухапшен отац који је држао ћерку заробљену у стану на Звездари Ухапшен отац који је држао ћерку заробљену у стану на Звездари

"По налогу дежурног заменика тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у сарадњи са Полицијском управом за Град Београд пронађен је, лишен слободе и задржан у трајању од 48 часова осумњичени У. П. за којим је расписана потрага још од 24. марта", наводи се у саопштењу.

Тужилаштво је раније саопштило да се он сумњичи да је извршио кривично дело насиље у породици и кривично дело противправно лишење слободе на штету невенчане супруге, као и да је извршио кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза у односу на дете.

За њим је била расписана потрага, а полиција је објавила фотографију и замолила грађане да помогну у проналаску осумњиченог.

"У року од 48 часова осумњичени ће изнети одбрану пред тужиоцем, након чега ће се предузети све неопходне доказне радње у циљу утврђивања свих наведених кривичних дела која се осумњиченом стављају на терет. Након саслушања тужилаштво ће обавестити јавност о даљем току поступка", закључује се у саопштењу.

Директорка градског Центра за социјални рад Силвиа Алавања рекла је за РТС да је девојчица по рођењу била смештена у установу социјалне заштите, а да је након судске одлуке дете поверено оцу на старање 2018. године.

Први основни суд у Београду саопштио је да на основу пресуде коју је донео 2018. године осмогодишња девојчица није поверена оцу на самостално вршење родитељског права.

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи покренуо поступак контроле законитости и правилности рада шест надлежних органа.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво