Читај ми!

Истрага због злоупотреба робних резерви

Против руководиоца привредног друштва "Јоком" из Београда Бојана Јоксимовића Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу. Јоксимовић осумњичен да је оштетио Дирекцију за робне резерве за око 227 милиона динара.

Сумња се да је Бојан Јоксимовић злоупотребио службени положај и присвојио робу која му је поверена на чување, преноси Танјуг.

Кривичном пријавом полиције, Јоксимовић се сумњичи да је од октобра 2010. до јуна 2013. године присвојио око 4.000 тона меркантилног кукуруза и око 5,5 тона меркантилне пшенице које му је Дирекција за робне резерве поверила на складиштење и чување, у вредности од око 227 милиона динара, саопштено је из Тужилаштва.

Сумња се да је робу продао већем броју физичких и правних лица, без евидентирања продаје у својој пословној документацији.

Како се сумња, хиљаду и по тоне пшенице и око хиљаду тона меркантилног кукуруза неовлашћено је продао већем броју правних лица, а остатак купцима са подручја Косова и Метохије за готов новац.

По обављеном попису Републичке дирекције за робне резерве, утврђен је мањак робе која је била ускладиштена у силосу у Књажевцу.

Како би прикрио настали мањак и обмануо пописну комисију, осумњичени је у ћелијама силоса уградио дупло дно, преко кога је сипао мању количину робе. 

Након саслушања, тужилац је донео наредбу о спровођењу истраге против Јоксимовића, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Судији за претходни поступак упућен је предлог да се Јоксимовићу одреди притвор у циљу несметаног вођења поступка.

Тужилаштво у саопштењу напомиње да наставља предистражне поступке поводом утврђених мањака робе Дирекције за робне резерве која је била поверена на чување и складиштење.

До сада је покренуто више поступака због злоупотреба са робним резервама.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару