Читај ми!

Стефановић о Карићу: Привешћемо свакога за кога постоји налог

Полиција ће привести свакога за кога постоји судски налог за привођење, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, одговарајући на питања новинара о томе да ли ће Богољуб Карић бити ухапшен, ако се појави у Србији.

"Полиција ради по налогу суда и, ако постоји судски налог за било кога да буде приведен, ми те људе приводимо, без обзира на то како се они зову", рекао је Стефановић после посете полицијској станици у Руми, преноси Танјуг.

Напомињући да, ако судски налог не постоји, нико не може да буде приведен, Стефановић је навео да за сваког "за кога постоји судски налог за привођење, наша је обавеза по закону да буде приведен и ту нема никаквог погађања".

Министар Стефановић присуствоао је примопредаји два возила са ротацијом, донације коју је општина Рума обезбедила за своју полицијску станицу.

Кључеве аутомобила је, у присуству министра Стефановића и директора полиције Милорада Вељовића, начелнику полицијске станице Жељку Секуловићу предао председник румске општине Слађан Манчић.

Коментаришући људе који су сада у "влади у сенци", Стефановић је рекао да је Србија 2012. године дошла до ивице банкрота и позвао лидера ДС-а Бојана Пајтића да распише покрајинске изборе како би он и та влада видели шта грађани Војводине мисле о томе.

Истичући да се често пита да ли је вредно коментара оно што кажу "ти људи из сенке", Стефановић је рекао новинарима да су чланови те владе одговорни за изгубљена радна места и тешку економску ситуацију у Србији.

"Они су заборавили да су били у дубокој сенци онда када су били све у Србији и када су одлучивали о нашим животима", рекао је Сефановић и додао да су нам "ти људи донели стотине хиљада изгубљених радних места а нису отворили ни једно". 

У разговору са новинарима после посете полицијској станици у Руми, Стефановић је рекао да се у време када су поједини чланови "владе у сенци" били у Србији на власти "дешавала таква врста пљачке грађана Србије, због којих смо 2012. године дошли на ивицу банкрота".

Стефановић је рекао да у време оних који су сада у "влади у сенци" инвеститори нису отварали фабрике јер су, како је навео, знали с каквим људима имају посла и зато нису хтели да дођу у Србију.

"Схватили су да имају посла са људима који нити држе реч, нити су способни да нешто ураде", рекао је Стефановић и додао да не очекује од чланова "владе из сенке" да покажу било какву одговорност.

Стефановић је рекао да ће грађани Војводине нажалост, покрајинску власт морати да трпе још неко време и додао да му је због тога изузетно жао.

Истакао је да се Српска напредна странка и актуелна републичка влада труде да грађанима у Војводини и свим општинама у Србији донесу нове инвестиције, да покажу како се озбиљно ради.

Он је у том погледу навео пример општине Стара Пазова где је власт предвођена СНС-ом успела да спусти незапосеност на мање од шест одсто.

"Отварају се нови погони не само у Старој Пазови, него ће то бити урађено и у Руми, Сремској Митровици и у свакој другој општини", нагласио је Стефановић оценивши да људи у тим сремским општинама озбиљно раде и да су много тога већ урадили на отварању нових радних места и економском напретку.

"Приче и кукумакања не доносе ништа а 'влада у сенци' само то уме да ради", рекао је Стефановић напомињући да у време када су неки од чланова те владе водили или док сада воде поједине органе управе, не постижу никакве резултате. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару