Читај ми!

Сведоци нису оптужили Ивановића за злочине

Ни данашњи сведоци Тужилаштва Черкин Ибиши (68) и Бесник Сејдиу (36) нису повезали лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића са догађајима у Косовској Митровици 14. априла 1999. године. Следеће рочиште је 24. марта.

Током данашњег главног претреса на суђењу лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и четворици Срба оптужених за ратне злочине, сведоци Черким Ибиши и Бесник Сејдију, које је предложио тужилац, нису оптужили Ивановића да је током 1999. године починио кривична дела која му се стављају на терет.

Новинар у пензији Черкин Ибиши изјавио је да Оливера Ивановића није лично познавао али да га је крајем фебруара 1999. године видео у јужном делу Косовске Митровице у близини аутобуске станице, "наоружаног и у полицијској униформи" као и да су том приликом разменили неколико кратких реченица, преноси Бета.

Ибиши ни на који начин није довео Ивановића у везу са догађајима из априла 1999. године, која му се стављају на терет.

Други сведок на данашњем претресу, фудбалски судија Бесник Сејдију изјавио је да није познавао Оливера Ивановића.

Током сведочења о догађајима у улици Миладина Поповића у јужном делу Косовске Митровице 14. априла 1999. године, рекао да су му тог дана убијени отац Исмет, стриц Реџеп и брат од стрица Мустафа Сејдиу али да оптуженог Ивановића том приликом није видео.

Адвокат Љубомир Пантовић није имао питања за Сејдијуа јер како је рекао, "сведок није поменуо Оливера Ивановића".

"Рашомонијада са сведоцима тужиоца се наставља несмањеним темпом", рекао је новинарима после суђења Љубомир Пантовић и додао да сведоци ни данас нису "ни једном речју" споменули Оливера Ивановића као учесника било ког криминалног догађаја.

"Тужилац се данас, из петних жила трудио да из сведока извуче нешто што би било оптужујуће за Оливера Ивановића. И претходни сведок је био 'неупотребљив' за тужилаштво а и судско Веће је изразило сумњу у истинитост Ибишијевог сведочења", казао је Пантовић.

Оценио је да "апсолутно неће бити могуће" да тужилац са "таквим квалитетом доказа" докаже кривицу Оливера Ивановића.

Суђење Ивановићу и четворици Срба оптужених за ратне злочине, биће настављено 24. марта испитивањем сведока Благоја Милетића и Бедри Истогуа.

Оливер Ивановић, Драгољуб Делибашић, Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић раније су се изјаснили да нису криви за злочине за које су оптужени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару