Читај ми!

Робија због напада на српску полицију

Суд у Гњилану осудио десет особа на више од 59 година затвора због напада на контролни пункт МУП-а Србије код Бујановца. У пресуди се наводи да је свих 10 особа "осуђено због тероризма и организовања терористичке групе за напад на пункт 2012. године".

Мешовито веће састављено од међународних и домаћих судија Основног суда у Гњилану осудило је 10 особа на казне затвора од укупно 59 година и девет месеци, због тероризма и организовања терористичке групе за напад на српски контролни пункт у близини Бујановца 2012. године са циљем подстицања сукоба у Прешевској долини.

Веће судија је, како се наводи у саопштењу Еулекса, утврдило да су окривљени успоставили веома организовану групу која је извршила оружани напад на српски контролни пункт селу Добросин у близини Бујановца 2012. године.

Веће је, у свом образложењу, закључило да је група имала за циљ да подстакне сукоб у Прешевској долини да би се међународна заједница приморала да интервенише.

Ваљон Јашари је проглашен кривим за извршење тероризма и организацију терористичке групе, па је осуђен на укупну казну затвора у трајању од девет година и новчану казну у висини од 1.000 евра.

Скендер Јашари је проглашен кривим за извршење тероризма и учествовање у терористичкој групи, и осуђен је на укупну казну затвора у трајању од осам година.

Газменд Љакна, Ћендрин Џемшири, Мухамед Алију, Скендер Сељмани и Абдулах Зогај проглашени су кривим за извршење тероризма и учествовање у терористичкој групи, и осуђени на укупну казну затвора од пет година и шест месеци.

Газменд Џемшири и Енвер Мусоли проглашени су кривим за извршење тероризма и учествовање у терористичкој групи, и осуђени на укупну казну затвора од шест година и шест месеци.

Јетон Шабани је проглашен кривим за неовлашћену набавку, продају и употребу оружја, и осуђен је на укупну казну затвора у трајању од две године и два месеца.

Сви оптужени су, како је раније саопштено, били чланови терористичке групе "Покрет за слободу". Та група се и огласила после напада на полицијски пункт када је преузела одговорност за напад.

Поступак је водио међународни тужилац из Специјалног тужилаштва Косова и то је прва оптужница коју је Еулекс подигао због тероризма.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи