Читај ми!

Оружје код робијаша

Хапшењем Млађена Мићића Пацова спречили смо евентуалне нове обрачуне, тврди за РТС директор српске полиције Вељовић.

Директор полиције Милорад Вељовић каже за РТС да су хапшењем бившег члана земунског клана Млађана Мићића Пацова спречени евентуални нови обрачуни у српском подземљу.

Полицију на такав закључак наводи велика количина нелегалног оружја која је код њега пронађена, а која је за то могла бити употребљена. 

У својој кући скривао је читав арсенал, аутоматске пушке, револвере, пиштоље, пумпарице, експлозив, муницију, тромблонске мине.

"Мислим да је велика ствар да је полиција ово пронашла, да је на неки начин спречила можда неку будућу ликвидацију или нешто шире", рекао је директор српске полиције.

Мићић издржава затворску казну на коју је осуђен као припадник криминалног клана, а у моменту хапшења био је на продуженом викенду.

Вељовић каже да ће тражити од Управе криминалистичке полиције да у сарадњи са Министарством правде утврди околности и начине како је овакво једно лице могло да има, како каже, овакав један повлашћен статус.

Полиција је неколико месеци радила на том случају. После хапшења остало је да утврди када је и од кога набавио оружје.

Још два случаја која су у последњих месец дана узнемирила јавност могла би ускоро да буду решена. Реч је о убиствима Бошка Раичевића и Радоице Јоксовића.

Они су страдали после експлозија бомби у њиховим аутомобилима. Испитује се да ли су та два случаја повезана.

"Располажемо одређеним сазнањима ко су могући наручионци овога, начин и мотив свега овога", рекао је Вељовић.

Због истраге о детаљима не желе да говоре. Бошко Раичевић, за кога су медији писали да је рођак Андрије Драшковића, настрадао је у подне на Дорћолу. Десетак дана касније на истоветан начин убијен је Радоица Јоксовић, рођак сведока сарадника у поступку против криминалне групе Дарка Шарића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи