Читај ми!

Радисављевић тражи податке од Вучића

Тужилац Миљко Радисављевић очекује да му Александар Вучић до краја недеље достави податке о сусрету високог државног функционера са Луком Бојовићем током 2008. године. Важне информације не би требало достављати путем медија, истиче Радисављевић.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да очекује да му заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић до краја седмице достави информације о сусрету високог државног функционера са Луком Бојовићем током 2008. године.

Тужилаштво за организовани криминал је након пријема Вучићевог писма, у ком је изнео тврдњу о сусрету државног функционера са Бојовићем који је оптужен за више убистава, позвало Вучића да достави податке о томе, с обзиром да у поступцима против Бојовића, као и другим кривичним поступцима које води, нема таквих сазнања, рекао је Радисављевић.

"Очекујем да ће Вучић доставити информације у ком судском поступку је такав податак изнет, ко је његов извор, као и друге релевантне чињенице које могу бити од значаја за наш даљи рад, ради њихове провере", рекао је тужилац за организовани криминал.

Радисављевић је напоменуо да информације о томе Вучић може да достави и током састанка који ће са њим бити одржан до краја седмице.

"Још једном позивам да се важне информације и подаци не достављају преко медија, уколико се заиста жели професионално поступање", рекао је Радисављевић и нагласио да свако другачије понашање неминовно доводи до непотребне политизације.

Вучић је 15. фебруара, како је тада саопштио СНС, упутио писмо тужиоцу за организовани криминал у којем га је обавестио да је један од највиших државних функционера у време док је био на власти 2008. имао сусрете са Бојовићем.

Напредњаци су тада на конференцији за новинаре навели да је у том писму на четири места јасно наглашено име и презиме тог функционера који се крајем 2008. године, непосредно пре Бојовићевог бекства из земље, састао са њим у једном београдском кафеу у Његошевој улици.

Бојовић који је у Србији оптужен за више убистава и покушаја убистава, ухапшен је 9. фебруара у Шпанији по потерници српског Интерпола. Траг му се изгубио у јуну 2010, а потерница за њим је расписана у септембру те године.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужници наводи да је Бојовић стао на чело "земунског клана" после убиства његових вођа Душана Спасојевића и Милета Луковића, у марту 2003. године, а своју моћ учврстио је након хапшења Милорада Улемека Легије, и терети га за три убиства и два покушаја убиства.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи