На суђењу Блажићу сведочила рањена девојка из Дубоне и браћа убијених младића у Малом Орашју

У Специјалном суду у Београду у наставку суђења Урошу Блажићу, оптуженом за масовно убиство код Младеновца и Смедерева, сведочила Андријана Митровић, која је рањена тог 4. маја у Дубони. Суђење се наставља 28. октобра за када су позвани вештаци.

Андријана Митровић је навела да је тада Урош Блажић стао аутомобилом код дворишта, те да му је тад неко од њених пријатеља рекао: "Чекај, шта радиш", али је Блажић, према њеним речима, тада запуцао на њих.

Додала је да је осетила да је погођена и да је тад пала и правила се мртва, као и да се после тога више ничега не сећа. Прво чега се сећа, како је навела, јесте да се буди у амбулантним колима.

На питање тужиоца да ли се сећа да се Блажић враћао да би поново пуцао у њене пријатеље, Митровићева мисли да јесте пуцао у њену другарицу која је вриштала, као и да је и њу још једном погодио у леђа.

Оштећени Милосав Тодоровић је ставио примедбу на рад судије, тврдећи да је "много блага", и примедбу на адвоката Уроша Блажића.

У наставку суђења испитан је Драган Гавриловић, отац Блажићеве мајке, односно деда Уроша Блажића.

Он је навео да ништа не зна о оружју које је пронађено у кући Блажића, као и да никад није причао са Урошем Блажићем и Радишом Блажићем о оружју.

Сведочила су и браћа двојице убијених младића. Никола Митровић чија су два брата Петар и Марко Митровић убијени у Малом Орашју, данас је испричао да је он међу првима стигао на лице места заједно са својим рођеним братом Јованом Митровићем.

Након злочина Урош Блажић је отишао у Крагујевац и сакрио се у објекту који је у власништву ујака.

Урош Блажић је, према речима сведока, последњи пут био код њих у Крагујевцу пре три године, а на питање зашто се сакрио баш у њиховој кући, односно кокошињцу, сведок је одговорио да не зна.

Гавриловић је на питање какви су односи били у породици Блажић, нагласио да су били идеални и да ништа није указивало на проблеме.

Блажићева ујна Милунка Гавриловић такође рекла да не зна да ли су они имали неке породичне проблеме, као и да се после злочина чула телефоном са Биљаном Блажић.

Како тврди сведок, Биљана Блажић је рекла да је оружје купио Урош Блажић, да она и његов отац нису знали за то.

Блажић је оптужен да је у селима Мало Орашје и Дубона убио девет и ранио 12 особа, док је његов отац Радиша Блажић оптужен за оружје којим је почињен злочин и које је пронађено у кући.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи