Читај ми!

Полицајцу Раичевићу смањена казна

Бившем припаднику Интервенте бригаде Миљану Раичевићу смањена казна затвора са 13 на 10 година, због убиства Ђорђа Зарића на Новом Београду у марту 2009. године.

Апелациони суд у Београду смањио је казну затвора бившем припаднику Интервенте бригаде Миљану Раичевићу са 13 на 10 година, због убиства Ђорђа Зарића на Новом Београду у марту 2009. године, објављено је на сајту тог суда.

Како је наведено, Апелациони суд је уважио жалбу окривљеног и његових бранилаца у делу о висини казне и окривљеног Раичевића осудио на казну затвора од 10 година, док је у преосталом делу првостепена пресуда потврђена.

Апелациони суд, како је објављено, налази да ће се казном затвора од 10 година у потпуности остварити сврха кажњавања.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду од 31. маја 2011. Раичевић је осуђен на 13 година затвора, јер је као полицајац на дужности пуцао Зарићу у главу са пет центиметара удаљености и убио га на лицу месту.

Раичевић је 19. марта 2009. године, када је убио Зарића, био на службеној дужности као припадник Интервентне јединице београдске полиције која је јурила аутомобил у којем је Зарић седео на сувозачком месту, а Раичевић је убио Зарића када је га је са колегама сустигао у Улици Омладинских бригада.

Полиција је после убиства саопстила да је после више упозорења и одбијања путника да напусте возило, "један полицајац" (Раичевић) из "безбедносних разлога" уперио службени пиштољ ка возилу.

Ђорђе Зарић, који је био на месту сувозача, "приликом изласка из возила закачио је полицајца (Раичевића) вратима по руци а затим и одгурнуо пиштољ". Пиштољ је потом опалио, а Зарић је погођен у главу и преминуо је, објаснила је тада полиција своју верзију убиства.

Раичевић је на суђењу говорио да се не осећа кривим и да је све радио "професионално и по прописима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи