Читај ми!

Ђачки аутобус слетео с пута

Троје деце повређено у саобраћајној незгоди која се догодила када је ђачки аутобус, који превози српске ученике у централном делу Косова, слетео с пута у близини Доње Гуштерице у општини Липљан.

Три ученице средње школе повређене су данас, када се у општини Липљан преврнуо ђачки аутобус, изјавио је лекар грачаничког Клиничко болничког центра Слободан Аранђеловић, у коме се две девојчице опорављају, док је трећа пуштена кући.

"Ученице се налазе на интензивној нези, због повреда главе, врата и грудног коша. Пратимо њихово здравствено стање, обављени прегледи указују да немају значајније унутрашње повреде", рекао је Аранђеловић.

Према његовим речима, трећа девојчица, која је након несреће довезена у Грачаницу у КБЦ, имала је повреду аркаде и пуштена је кући.

Ђачки аутобуси свакодневно превозе ученике до школа у Лапљем Селу, Грачаници, Сушици и Чаглавици.

Школски аутобус превозио је ученике из Лапљег Села до Ливађа и Гуштерице, а удес се највероватније догодио због неочишћеног снега на путу. Аутобус је скренуо са пута, а због смета је избегнута већа несрећа.

Саобраћајна незгода догодила се на путу Ливађе - Гуштерица.

На централном Косову, осим магистралног пута Приштина-Гњилане који се редовно чисти, на свим осталим путевима у срединама где живе Срби саобраћај се отежано одвија.

Од јуче је због ниских температура и кашњења школских аутобуса у свим средњим школама на централном Косову почетак наставе померен за сат времена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи