Читај ми!

Песимизам обара акције

Пад вредности акција на финансијским тржиштима у свету, осим у Аустралији, забележен и данас. Европске берзе преживеле суноврат због распродаје акција банака, подстакнуте гласинама о снижењу кредитног рејтинга Француске. Мали добици у Кини, Новом Зеланду и Филипинима.

Тржишта у Азији осванула су са нижим вредносима акција, односно падом од један до један и по одсто. Једино је индекс берзе у Аустралији забележио раст и надокнадио претходне губитке.

Песимизам у погледу здравља светске економије наставља да притиска тржишта, али данашњи пад у Азији је благ у поређењу са Волстритом.

Европска финансијска тржишта преживела су суноврат због распродаје акција банака, подстакнуте гласинама о снижењу кредитног рејтинга Француске. Посебно су угрожене акције банке Сосијете женерал.

Италијански премијер Силвио Берлускони обећао је доношење ванредног декрета о спровођењу мера штедње договорених са Европском централном банком, али је и суочен са противљењем опозиције која страхује да ће те мере погодити грађане Италије.

Вредност акција поново је пала и у Њујорку. Индекс Дау Џонс закључио је јучерашње трговање на Њујоршкој берзи губитком 519 поена или 4,6 одсто просечен вредности акција.

Волстрит и даље посрће од када је, прошле недеље, агенција "Стандард и Пурс" кредитно вредновање САД лишила првокласне оцене ААА.

Јапански индекс Никеи изгубио је 0,7 одсто јер је скупљи јен погодио извозни сектор. Хонгконшки Ханг Сенг пао је за 1,5 проценат, а акције на списку јужнокорејског Коспија данас у просеку вреде 0,9 одсто мање него јуче.

Берзе у Кини, Новом Зеланду и Филипинима забележиле су мале добитке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи