Читај ми!

Страх гура злато преко рекорда

Снижавање кредитног рејтинга Америке погодило је берзе широм света, а инвеститори и централне банке траже сигурно уточиште за свој капитал - злато, које је, за фину унцу, достигло цену од 1.704 долара.

Вредност злата на берзи у Њујорку скочила је и постигла нови рекорд од 1.704 долара за фину унцу.

Насупрот злату вредности акција на светским берзама поново су у паду. Изгледа да је страх због смањења кредитног рејтинга САД превагнуо над олакшањем после одлуке Европске централне банке да купи италијанске и шпанске обвезнице како би помогла тим земљама да избегну банкрот.

Инвеститори појачано улажу у злато пре свега због бојазни од последица дужничке кризе у еврозони, али и забрињавајуће ситуације на тржишту рада у САД.

Претходна рекордна цена забележена је на америчком тржишту јуче, када је фина унца злата продавана за 1.663 долара.

Упркос чињеници да никада формално није повезано ни са једном валутом, већина земаља чува своје резерве у злату, пошто не губи на вредности током година.

Злато је сада за више од 100 одсто скупље него пре две године, а тржишни стручњаци оцењују да ће његова цена и даље "ићи у вис", све док се не санирају последице дужничке кризе у Европи и САД.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи