Читај ми!

Фестивали адут Србије

Летњи музички фестивали у Србији, који су постали познати у Европи, главни су адут Србије у привлачењу туриста. У оквиру кампање "Звуци лета у Србији" снимљен је и спот који ће се емитовати у центру Лондона више од 70 пута дневно.

Туризам Србије, ове године промоцију заснива на летњим музичким фестивалима који су већ постали познати у Европи и који нам и доводе највећи број страних туриста.

Кампања, "Звуци лета у Србији", наставља се у земљи и у иностранству. Посебна пажња усмерена је на британском тржишту јер статистички подаци говоре да су на Егзиту и у Гучи најбројнији туристи баш из ове земље.

Снимљен је и спот који ће се у центру Лондона до краја августа емитовати 70 пута дневно.

Спотом се промовишу Егзит, Гуча, Нишвил и Бирфест, а Британце позивају да посете један или можда сва четири фестивала.

Истовремено у Србији, у Студентском граду кренула је кампања, Србија, моја земља, моје путовање.

Циљ јој је да заинтересује овдашње младе да путују Србијом и у дружењима са својим вршњацима из Европе, буду својеврсни амбасадори домаћег туризма.

Петар Славковић из Студентског града истиче да млади не познају Србију и да је управо то оно што кроз кампању "Звуци лета" покушава да се промени.

"Хоћемо да младима пренесемо поруку да је Србија све, само не досадна дестинација", каже Славковић.

Директорка Туристичке организације Србије Гордана Пламенац напомиње да је добра вибрација нешто што преноси дух народа, а баш то може да заинтересује и друге да дођу да нас посете.

У промоцију српског туризма радо су се укључили и музичари.

"Ја сам са својим бендом прешао Србију уздуж и попреко и видео доста богатства које Србија нуди", истиче победник Гуче 2010. године Дејан Петровић.

Музичар Момчило Бајагић Бајага каже да доста добро познаје Србију и да воли да отпутује на Тару, Златибор, Копаоник и Стару планину.

У прилог нади да ће ово лето бити успешно за домаћи туризам говори и податак да је у прва четири месеца ове године Србију посетило 12 одсто више туриста него у истом периоду прошле.

Највеће повећање броја гостију из иностранства забележили су Нови Сад и бање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару