Читај ми!

ЕПС прихватио понуду "Едисона"

Почетак преговора ЕПС-а и "Едисона" о изградњи термоелектране "Колубара Б", али и заједничког рада на студији изводљивости, планиран за крај јуна, наводи ЕПС који је прихватио понуду италијанске компаније достављене 20. маја.

Стручни тимови Електропривреде Србије размотрили су и оценили технички и финансијски део понуде "Едисона" у изградњи термоелектране "Колубара Б" и одлучили да прихвате достављену понуду и наставе активности на развоју тог пројекта.

Компанија "Едисон" је 20. маја поднела понуду да учествује у изградњи термоелектране "Колубара Б" као потенцијални стратешки партнер ЕПС у реализацији тог пројекта.

У оквиру понуде, "Едисон" нуди оптимизацију техничког решења АЛСТОМ опремом и изградњу два блока снаге од по 375 мегавата, при чему опрема задовољава најстроже критеријуме заштите животне средине према домаћој и европској регулативи.

Tехничка понуда испуњава оно што је ЕПС тражио од стратешког партнера, наводи се у саопштењу компаније. 

За радове изведене од 1988. године, када је почела градња те електране, и опрему која је до сада уграђена и набављена, а које ЕПС треба да унесе као улог у заједничку компанију која ће градити нову електрану, ЕПС је понуђен удео у власништву нове компаније од 36,4 одсто.

Наведено је и да ЕПС у потпуности разуме интересовање јавности за све аспекте понуде, али због преузетих обавеза из Уговора о поверљивости података, као и чињенице да тендер још није правно-формално завршен, у овом тренутку није могуће саопштити све детаље.

Почетак преговора ЕПС-а и "Едисона", али и заједничког рада на студији изводљивости, планиран је за крај јуна, а циљ је да се до краја године усагласе сви ставови око даљег развоја пројекта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару