"Јат" предложио Влади нове мере пословања

Српски национални авиопревозник "Јат ервејз" у покушају да се врати на позицију регионалног лидера у ваздушном саобраћају, доставио Влади Србије Предлог мера за даље пословање.

Компанија "Јат ервејз" доставила је Влади Србије Предлог мера за даље пословање, којим је планирано да се та компанија врати на позицију регионалног лидера у ваздушном саобраћају, саопштено је из Јата.

Како је наведено, предлог мера за даље пословање "Јата" представља план консолидације компаније, којим су дефинисани начини и методе за остваривање тог стратешког циља.

Предлог мера начињен је на основу најважнијих показатеља пословања Јата у претходном периоду и анализе стања на глобалном и локалном тржишту, а дефинише основне смернице у пословању, конкретне мере за повећање прихода и смањење расхода, као и питање обнављања флоте, привлачења нових путника и побољшања кадровске структуре.

У предлогу мера се, како је истакнуто, наводи да је за позитивно пословање компаније неопходно да "Јат" годишње превезе најмање милион и по путника и да је за остварење тог циља довољан капацитет постојеће флоте од 16 авиона, под условом да су сви авиони пловидбени.

Привући више путника

"Јат ервејз" наводи три начина за привлачење више путника - бољу организацију саобраћаја кроз прилагођавање реда летења потребама путника и усклађивање са редом летења других компанија, унапређивање квалитета услуге на свим пољима, као и увођење додатних услуга, које ће путницима олакшати путовање.

Планира се и појачано присуство на тржиштима у региону и прикључивање некој алијанси авиопревозника.

Као могући начини да се смање расходи компаније наводе се одвајање појединих организационих јединица чије активности не представљају основну делатност, реорганизација, оснивање сопственог одржавања, већа финансијска дисциплина коју ће омогућити увођење најсавременијег ЕРП софтвера и друге мере.

"Будући да је ситуација тешка, такве су и мере које смо предложили. Оне су, међутим, неопходне и подразумевају свеобухватну реорганизацију компаније", рекао је генерални директор "Јата" Срђан Радовановић.

Према његовим речима, циљ Јата у наредној години да уз подршку државе, активира све авионе и превезе онолики број путника који би обезбедио пословање са профитом.

"Ми постојимо због путника, државе и грађана и одговорни смо и према Влади и свим грађанима Србије, нашим путницима и пословним партнерима. Жеља нам је да у будућности створимо модерну компанију засновану на савременим менаџерским принципима која успешно учествује у тржишној утакмици и доноси профит", закључио је Радовановић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару