Одложена приватизација "Галенике"

Тендер за приватизацију фабрике лекова "Галеника" неће бити расписан пре јануара 2010. године, најавио је државни секретар у Министарству економије Небојша Ћирић.

Државни секретар у Министарству економије Небојша Ћирић рекао је да тендер за приватизацију фабрике лекова "Галеника" неће бити расписан пре отварања новог фабричког погона које је планирано за јануар 2010. године

Како је Ћирић рекао агенцији Бета, наредних недеља почеће "предквалификациони тендер", за приватизацију "Галенике" који ће трајати 90 дана.

Такав договор постигнут је на данашњем састанку представника Министарства економије, руководства фабрике и синдиката.

Према речима државног секретара у Министарству економије током наредна три месеца сви заинтересовани стратешки партнери моћи ће да обиђу фабрику, погледају документацију, разговарају са руководском фабрике и представницима Владе.

"Након тих 90 дана затражићемо да све заинтересоване компаније, а очекујемо да то буду првокласне фармацеутске компаније из света поднесу Агенцији за приватизацију писмо заинтерсованости, где би званично рекле да су заинтересоване да учествују у приватизацији Галенике и под којим условима", навео је Ћирић.

Ђирић је додао да званичан тендер свакао неће бити расписан пре изградње новог погона "Галенике" чије отварање се очекује у јануару 2010. године, а инвестиције уложене у изградњу тог објекта су око 56 милиона евра.

Председник Гранског синдиката Независност у "Галеници" Зоран Пантелић оценио је да је отварање новог фабричког погона за чврсте препарате највећа инвестиција у историји "Галенике".

"Та фабрика треба да почне са радом 18. јануара, уговори у изградњи су веома чврсти", рекао је Пантелић.

Према његовим речима, на данашњем састанку са државним секретаром у Министарству економије постигнут је и договор да ће инвестициони циклус и социјални програм који буде усвојен у процесу приватизације "Галенике" бити чврсто везан банкарским гаранцијама.

"То је суштинска ствар за запослене. Уколико се деси да приватизација буде неуспешна имамо банкарску гаранцију за евентиално проглашене вишкове радника, рекао је Пантелић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару