Цветковић обишао градилишта Коридорa 10

Радови на инфраструктури Коридора 10 су један од приоритета Владе, изјавио је српски премијер приликом обиласка градилишта на деоници пруге Батајница-Голубинци.

Поводом обележавања 125 година железнице у Србији, премијер Мирко Цветковић обишао је са министрима и привредницима радове на деоници пруге Батајница-Голубинци, на железничком Коридору 10.

Премијер је изјаво да ће за реконструкцију железничке инфраструктуре на Коридору 10 бити потребо око 500 милиона евра.

Приоритет Владе је изградња железничке инфраструктуре и набавка нових возова, како би се железници, како каже премијер, вратио стари сјај.

Радови на модернизацији пруге на деоници Батајница-Голубинци требало би да буду завршени до 15. новембра, рекао је директор ЈП "Железнице Србије" Милован Марковић и подсетио да је укупна вредност радова 30 милиона евра.

"Ремонти који се раде су пројектовани за брзине од 160 километара. У овом тренутку, наша возна средства су оспособљена за 120 километара", рекао је Марковић.

Иначе, у обилазак пруге представници Владе кренули су у друштву градоначелника Београда Драгана Ђиласа, али само до прве станице Прокопа. Изгледа да је то била довољно дуга релација да се изгладе сви неспоразуми градоначелника и министра инфраструктуре.

"Видели сте, господин Ђилас је сјајан човек, то што се између нас дешавало било је исхитрено и више неће бити", рекао је министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Мркоњић је изјавио да ће "већ од сутра почети озбиљни радови на реконструкцији моста Газела", као и да ће радови трајати 22 месеца. 

Министрима из Београда у обиласку се у Новој Пазови придружио и председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић.

Пајтић је подржао напоре које "Железнице Србије" и Влада улажу у реконстррукцију железничког система, јер је то неопходан услов за развој привреде.

Пајтић је подсетио да је железница у Србији деценијама била запуштена и да на подручју Војводине 228 километара пруге уопште није у функцији.

На деоници Батајница-Голубинци биће ремонтовано и изграђено укупно 31 километар пруге, укључујући и изградњу нове пруге у дужини од 7,4 километара од Старе Пазове до Голубинаца.

Деоница од Старе Пазове до Голубинаца једина је деоница између Београда и Шида на којој се до сада одвијао једноколосечни саобраћај, подесeћа Медија центар "Железница Србије".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару