Панчево, шанса за текстилце

Град Панчево је у 2013. години издвојио више од четири и по милиона динара за самозапошљавање и отварање нових радних места. Тако се запослило 34-оро људи. Једна од фирми које су добиле подстицајна средства за те сврхе је италијанска компанија „АЛМ".

У времену транзиције затворила су се бројна панчевачка предузећа међу којима и нека текстилна. Кројачи и шивачи који су остали без посла могли су да се запосле у италијанској фирми "АЛМ" која је у априлу 2013. године почела да производи одећу за једнократну употребу за медицинску и прехрамбену индустрију.

"Радила сам у текстилном предузећу Трудбеник. Кад се фирма затворила била сам на бироу и тамо су ме пронашли из ове компаније и сад опет радим. Задовољна сам", каже радница Драгица Видић.

"Радио сам више различитих послова. Када сам остао и без последњег дошао сам овде и радим на паковању производа", наводи радник Милан Матијевић.

Град Панчево је дао по 100.000 динара компанијама за отварање сваког радног места. Тако се у овој фирми запослило шесторо људи.

"Планирамо да проширимо производњу и запослимо још 20 радника. Било би добро да опет буде неких подстицајних средстава, али и без тога ми ћемо се ширити", каже Милица Марино, заменик директора.

Комапнија "АЛМ" запошљава 60 радника и производи мантиле, капе и натикаче за једнократну употребу од рециклираног материјала. Месечно испоручују 20 до 30 палета ових производа углавном италијанским болницама. 

"Панчево је на добром месту, јер је близу Београда, где је Управа царина што је нама битно за пословање. Зато се компанија и одлучла да баш овде направи производни погон", каже Драгана Бијелић, књиговођа.

Иако се њихова роба за сад не пласира на нашем тржишту користе се неки српски добављачи, а упошљавају Панчевци, што је од значаја у граду у којем има 11 и по хиљада незапослених.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи