Читај ми!

Држава дала темељ за добро пословно окружење

Влада и Министарство привреде предузели низ корака који ће поставити темеље доброг пословног окружења, рекао Саша Радуловић на конференцији поводом конкурса "Блиц предузетник године". Радуловић поручио да није посао државе да запошљава и ствара радна места, већ је то на привреди и предузетницима.

Министар привреде Саша Радуловић рекао је да су Влада и то мниистарство низ корака који ће поставити темеље доброг пословног окружења и поручио да није посао државе и министра да запошљавају и стварају радна места, већ то треба да раде привреда и предузетници.

Радуловић је, на конференцији поводом конкурса "Блиц предузетник године", рекао да предузетници чине око пет одсто популације и они су мотор промена, иновација и реформе друштва.

Планом Владе Србије за 2014. годину одвојили смо четири милијарде динара за инвестиционе фондове у Србији, као подршку предузетницима и иновацијама, рекао је Радуловић.

Склањамо се од дискреционог одлучивања о томе ко добија новац, то је посао приватног сектора, али држава коинвестира са приватним фондовима и ствара предуслове за подршку предузетницима, рекао је Радуловић.

Одвојили смо и око 12 милијарди динара за Гарантни фонд, у којем радимо са банкама. Држава ће преузети део ризика у финансирању, како би банке могле да понуде кредите са нижим каматним стопама, рекао је Радуловић.

Куен: Тешка ситуација за мала и средња предузећа

Председник Извршног одбора Сосијете женерал банке Фредерик Куен констатовао је да је у Европи и Србији тешка економска ситуација и у тако тешким временима није лако малим и средњим предузећима.

Није лако компанијама да пронађу финансијску подршку у банкама, које су захтевније када је реч о финансирању пројеката, рекао је Куен.

Имамо и мање пројеката за финансирање, рекао је Куен и нагласио да Сосијете женерал банка жели да настави сарадњу са малим и средњим предузећима, додавши да су она кључна за развој економије.

Главни и одговорни уредник листа Блиц Веселин Симоновић рекао је да су сви досадашњи добитници награде "Блиц предузетник" сада још успешнији у свом послу.

Циљ наше акције је да се афирмишу предузетници и промовишу идеје које су храбре и могу да успеју, рекао је Симоновић.

Члан жирија из редова Српске асоцијације менаџера Јелена Булатовић рекла је да ће сваки члан предложити одређен број предузетника, а од укупно 300, изабраће се 50 који ће бити представљени у Блицу.

Жири ће одредити који су то десет најбољих које ће посетити и уверити се у њихову профитабилност и успешност, рекла је Булатовић.

Критеријуми на основу којих жири бира најбољег "Блиц предузетника" у 2013 су: профитабилност, продуктивност, ликвидност, извозни потенцијал, број запослених и новозапослених у 2013, технолошке иновације, као и оријентисаност ка заштити животне околине и остварен допринос развоју локалне заједнице.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи