Читај ми!

Дачић са представницима "Ситибанке"

Jедан од најважнијих циљева Владе Србије jeсте оживљавање привреде, рекао премијер Ивица Дачић током разговора са представницима "Ситибанке". Разматране су могућности сарадње у области банкарства и страних инвестиција, посебно у телекомуникацијама и енергетици.

Премијер Србије Ивица Дачић истакао је, у разговору са представницима "Ситибанке", да је један од најважнијих циљева Владе Србије оживљавање привреде и указао на предности Србије као инвестиционог подручја.

Како је саопштено из владине Канцеларије за сарадњу са медијима, током разговора са представницима те банке разматране су могућности сарадње у области банкарства и страних инвестиција, посебно у телекомуникацијама и енергетици.

Дачић је изразио задовољство због намера "Ситибанке" да појача активности у Србији и региону.

У делегацији "Ситибанке", коју је предводио председник инвестиционе банке Сити - партнерство са приватним банкама, Чарлс Меквеј, били су и шеф групације за јавни сектор за Европу, Блиски исток и Африку Фреди Бум и шеф представништва Ситибанке за Србију, Црну Гору, Македонију, Босну и Херцеговину и Албанију Предраг Радловачки.

Представништво "Ситибанке" у Београду регистровано је у децембру 2006. године, а почело је да ради у мају 2007. "Ситибанка", која је дошла у нашу земљу директно са Волстрита у Њујорку, крајем маја 2007. године била је на челу конзорцијума банака које су обезбедиле кредит од 700 милиона евра "Телекому Србије", за куповину 65 одсто акција "Телекома Српске".

Премијер Дачић је јуче са замеником председника московске "Сбербанке" разговарао о могућностима да та банка системски помогне извоз српских производа у Русију и о помоћи да се пронађе стратешки партнер за Железару Смедерево.

"Ситибанка" је део америчке мултинационалне компаније "Ситигруп" са седиштем у Њујорку, која има највећу мрежу финансијских услуга на свету и послује у 140 земаља. Компанија данас запошљава око 260.000 људи у 16.000 филијала.

"Ситигруп" је претрпео велике губитке током глобалне финансијске кризе 2008. године, а током новембра те године спасен је од банкрота захваљујући великом стимулативном пакету помоћи америчке владе.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару