Шарићев стан болесној деци

Стан који је привремено одузет у поступку против оптужених припадника криминалне групе Дарка Шарића, уступљен на коришћење Републичком заводу за здравствено осигурање, за смештај деце која се лече од рака и њихових родитеља.

Министарство правде Србије уступило је стан површине 120 квадратних метара, привремено одузет у поступку против оптужених припадника криминалне групе Дарка Шарића, на коришћење Републичком заводу за здравствено осигурање, за смештај деце која се лече од рака и њихових родитеља.

Уговор о уступању у просторијама завода потписала је министарка правде Снежана Маловић и директорка РЗЗО Светлана Вукајловић, а коришћење је планирано до изградње друге "Родитељске куће".

Објекат је намењен првенствено за смештај родитеља и деце из унутрашњости која болују од малигних болести, за време трајања лечења у Универзитетској клиници у Тиршовој улици у Београду и на дечијој онкологији у Институту за онкологију и радиологију Србије, а који су слабијег имовног стања, изјавила је Вукајловићева.

Тиме ће, како је истакла, родитељима бити омогућено да током лечења деце буду уз њих, што има изузетан психосоцијални значај јер им омогућава боравак у условима који нису болнички, а такође их ослобађа трошења средстава на изнајмљивање станова.

Директорка РЗЗО изразила је очекивање да ће се већ за неколико недеља први станари наћи у том објекту на Бежанији, а потребна су и минимална улагања и време за адаптацију.

Према њеним речима, у том објекту ће истовремено моћи да бораве три породице.

Објекат на Бежанији је у поседу Дирекције за управљање одузетом имовином пошто је на основу Закона о одузимању имовине стечене кривичним делом одузет од припадника Шарићеве групе.

"О важности и значају оваквих и сличних пројеката сувишно је било шта рећи, јер када је дете болесно без обзира о којој се болести ради, свако он нас родитеља жели да буде уз свог малишана", навела је министарка правде.

Истакла је да је од почетка примене тог закона опредељење Министарства да се објекти и средства одузета од лица која су их стекла криминалом, морају користити тако да од њих имају корист грађани, посебно они који су најугроженији - сиромаштвом, болешћу или насиљем.

Министарка је најавила да ће министарство наставити да, у складу са могућностима, помаже и подржава све иницијативе које доприносе да наше друштво буде боље и хуманије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи