Штакама на шести спрат без лифта – самохрани отац из Ниша одгаја двоје тешко покретне деце

Самохрани отац Горан Стевановић живи на шестом спрату зграде без лифта у Нишу, са троје деце, од којих је двоје болесно и ходају уз помоћ штака.

Виктор има 13 година, а још од пете прима хормонску терапију раста и има проблеме са коленима. Много пута је оперисан и кретање до шестог спрата у згради без лифта за њега је све теже.

"Мени најтеже пада то што треба да се пењемо 103 степеника и да се спуштамо, за спуштање ми и јесте проблем, за пењање и не толико, јер како идем доле све ме више и више боли нога", рекао је Виктор.

Тежак живот недавно су отежили и неки од вршњака у Викторовој школи, који су исмевали његове здравствене проблеме.

"Јесте ми засметало, али сад нема везе, рекла је разредна да су се поправили и ја им опраштам и верујем да ће да буде све бољи", рекао је Виктор.

Његова сестра Андреа има 16 година и од болова није могла да прича. Због недостатка обе потколеничне кости до сада је имала 27 операција. Уз оца највише јој помаже најмлађа сестра.

Најмлађа сестра Василија наводи да сестра и брат ретко излазе, а кад излазе она им помаже око штака.

У стану од 30 квадрата немају довољно простора, а самохрани отац Горан мора да обезбеди све.

"Па уморим се, никад се фактички не одморим, али опет они ми дају снагу, они ми дају моћ да наставим даље. Знам пут, знам циљ шта ми је и онда ми за децу ништа није тешко", истакао је Стевановић.

Стевановићима помажу бројна удружења. Организација "Срби за Србе" до сада је прикупила око 37.000 евра за изградњу куће за ову породицу. За то је потребно 66.000 евра.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи