Узори свима

Тројици полицијских службеника министар Ивица Дачић доделио плакете за изузетан допринос и висок степен професионализма исказан у акцијама Министарства унутрашњих послова.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић доделио је плакете тројици полицијских службеника за њихов изузетан допринос и висок степен професионализма исказан у акцијама министарства унутрашњих послова.

Полицијски службеник Петар Симоновић награђен је јер је пронашао већу количину новца, који је вратио власнику, а Данило Влајић и Зоран Милић за спасавање девојчице из језера Зобнатица.

Зоран Милић из Жандармерије Нови Сад каже да би то шту су они урадили урадио сваки нормалан човек.

"Такав нам је посао,  24 часа смо полицајци, тако да нема везе то што смо били ван радног времена", рекао је Милић. Полицијски службеник Данило Влајић дели мишљење свог колеге. "Драго ми је што је девојчица остала жива и здрава", навео је Влајић.

Ватрогасац спасилац Петар Симоновић сматра да је добро што се у Србији цени поштење.

"Драго ми јем што људи цене поштење у Србији, јер ово није само велики плус за мене, већ и за моју породицу и све раднике сектора за ванредне ситуације", истакао је Симоновић.

Награђени полицијски службеници показали су висок степен професионализма, храбрости и одлучности.

Полицајци ће бити награђени и повећањем плате за 20 одсто, чији ће један део награђени Симовић, како је рекао, поклонити пацијентима у Клиничком центру Србије.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић истакао је како је добро што овакви примери постоје као узори свима.

"Веома је битно да такви примери буду узори, на само нашим полицајцима, него и свим грађанима у Србији", истакао је Дачић.

У Министаству унутрашњих послова кажу да су полицајаца личним примером стављања у службу грађана доринели угледу и враћању поверења грађана у полицију.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи