Подстицај развоју електронске управе

Потписана Споразум по којем је Србија добила 32 милиона динара за спровођење пројекта развоја електронске управе, укупне вредности 36 милиона динара.

Министарка финансија Србије Диана Драгутиновић потписала је, са шефом канцеларије Светске банке у Србији Сајмоном Грејом, Споразум по којем је Србија добила 32 милиона динара за спровођење пројекта развоја електронске управе, укупне вредности 36 милиона динара.

Драгутиновић је рекла да ова донација од 380.000 долара треба да обезбеди јачање капацитета Министарства за телекомуникације и информационо друштво и повезаних институција. Кроз ову донацију биће финансиране обуке, размена међународних искустава, организација тренинга и радионица и студијских посета.

"Споразум ће Србији омогућити да начини додатне кораке ка рационализацији трошкова у државном буџету, а грађанима и привреди да остваре уштеде", истакла је министарка.

Драгутиновић је подсетила да је Влада 1. октобра прошле године усвојила стратегију развоја електронским управљањем до 2013. године, а циљ те стратегије је увођење електронске управе, како би се повећала ефикасност рада државних институција и унапредио квалитет услуга чији су корисници грађани.

"Од 2000. године, Светска банка је Србији дала бесповратну помоћ у износу од око 3.000.000 долара", подсетила је Драгутиновић.

Греј је изјавио да Светска банка не даје тако често бесповратна средства, јер то није њен устаљени метод рада.

"Промоција електронске управе не само да утиче на повећање ефикасности и квалитета услуга јавног сектора, већ такође по својој природи промовише транспарентност у управи", изјавио је Греј.

Дигитална Србија у наредним годинама ће, као свој приоритет имати развијање електронског пословања, укључујући управу, трговину, правосуђе, здравство и образовање и развој инфраструктуре, помоћу које ће ови сервиси бити доступни грађанима у свим деловима Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи