Изводи из катастра СМС-ом

Грађани Србије добијаће обавештење путем СМС порука о томе када могу да подигну извод из катастра непокретности. То је једна од услуга, која ће постати доступна захваљујући сарадњи Поште Србије и Републичког геодетског завода.

Генерални директор ПТТ Србије Горан Ћирић и директор Републичког геодетског завода Ненад Тесла потписали су протокол о сарадњи, у оквиру којег ће ускоро грађани бити обавештавани путем СМС порука на мобилним телефонима када могу да подигну изводе из катастра непокретности.

На тај начин грађани који подносе захтеве за добијање извода из катастра непокретности неће морати, као што је то сада случај, да се о томе распитују путем телефона или да долазе лично.

То је једна од услуга, која ће постати доступна захваљујући сарадњи Поште Србије и Републичког геодетског завода.

"Желимо да својом телекомуникационом и информатичком инфраструктуром подстичемо развој укупне електронске управе у свим државним органима, са циљем да на ефикаснији начин приступимо свим грађанима", рекао је Горан Ћирић из Јавног предузећа ПТТ саобрћаја Србије.

Договорена сарадња омогућиће и грађанима и правним лицима да преко рачунара приступе подацима из катастра непокретности.

Да би приступ био безбедан, услов је да грђани пре тога у Пошти верификују свој електронски потпис. Биће могуће и путем СМС-а добити обавештење да можете да дођете по извод из катастра непокретности.

"Многе процедуре ће се убрзати, смањиће се могућност корупције, зато што ће путем Интернета грађанин моћи да поднесе предмет и да зна шта се дешава, неће морати да долази или телефоном да јури, него ће сада путем СМС порука да добије тачну информацију", рекао је Ненад Тесла из Републичког геодетског завода.

Та услуга биће доступна за око месец дана, на целој територији Србије и преко свих мобилних мрежа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи