Опоравља се пилот "орла"

Здравствено стање пилота Слободана Јоцића, који се опоравља на ВМА, стабилно. Пилот се јуче катапултирао из војног авиона "орао" који је пао код Крагујевца.

Здравствено стање пилота Слободана Јоцића, који се јуче катапултирао из војног авиона "орао" код Крагујевца, стабилно је, потврђено је Радио-телевизији Србије у Војномедицинској академији.

Начелник Сектора за лечење ВМА, доктор Милорад Рабреновић, рекао је да је пилот Јоцић ноћ провео у делу интензивне неге, а да је јутрос пребачен на одељење неурохирургије.

"Он је у свесном стању, покретан је и нема повреда кичмене мождине", навео је доктор и додао да "Конзилијум лекара ВМА сматра да би пилот требало да остане још неколико дана да се пропрати његово стање, и након тога биће пуштен кући".

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић посетио је данас на ВМА пилота Слободана Јоцића.

Милетић је пожелео мајору Јоцићу да се што пре опорави од задобијених повреда и врати у јединицу на своје редовне задатке, објављено је на Интернет страници Војске Србије.

Припадници Речне флотиле ВС почели су обележавање места у Гружанском језеру, где је јуче пао авион.

Летелица се срушила на око 300 метара од обале, код такозваних турских бунара и потонула, како се претпоставља на дубину од 20-так метара.

Авион је пао по повратку с тренажног лета, а због квара на стајном трапу, није могао да слети на аеродром Лађевци код Краљева.

Пилот Јоцић се катапултирао, пре него што је летелица пала у језеро. Генерал Ранко Живак рекао је да ће авион бити извучен из језера и да ће војна комисија утврдити узрок пада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи