Сахрањен пилот Слободан Перић

Војни пилот у пензији, пуковник Слободан Перић, који је трагично настрадао у суботу, сахрањен је у селу Завлака код Лознице.

У присуству породице, родбине, пријатеља и колега, у селу Завлака код Лознице јуче је сахрањен војни пилот у пензији, пуковник Слободан Перић.

Перић је трагично настрадао у суботу увече у месту Горње Црњиљево, када се како незванична истрага показује, теренско возило којим је управљао преврнуло на сеоском путу, док се са пријатељем враћао из лова.

Слободан Перић рођен је 15. јануара 1961. године у Лозници. У Плочама је завршио основну школу, а у Мостару Ваздухопловну гимназију. Ваздухопловну академију похађао је у Задру и завршио у Пули 1983. године. Исте године добија службу у Батајници.

Био је официр Војске Србије и пилот 101. ловачког пука.

Гостујући у емисији Сведок, у марту прошле године, Перић је говорио о својим маневрима у ваздуху и избегавању непријатељских ракета. Једном приликом је и оборен, пошто је МИГ-29 којим је управљао 26. марта 1999. погођен ракетом НАТО авијације.

Спасао се катапултирањем са висине од око 7.000 метара. Том приликом погинуо је његов колега Зоран Радосављевић.

Пензионисан је 2004. откада је живео у Београду. Отац је двоје деце.

Перић je носилац "Ордена за храброст" и "Златног летачког знака".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи