Мање саобраћајних несрећа

У Србији је од почетка примене новог Закона о саобраћају број несрећа на путевима смањен за 40 одсто. Мање и несрећа са смртним исходом, а петина прекршаја односи се на погрешно паркирање.

Заменик начелника управе саобраћајне полиције МУП-а Србије Владимир Ребић изјавио је данас на Палићу да је од почетка примене новог Закона о безбедности у саобраћају, број несрећа смањен за 40 одсто.

Смањен је и број погинулих лица у саобраћајним незгодама за 20 одсто, а повређених за 30 одсто, казао је заменик начелника Ребић на Другој националној конференцији о паркирању, која се одржава данас и сутра под називом "Паркон".

У првих 90 дана примене Закона евидентирано 120.000 прекршаја, од којих се 25.000 односи на непрописно паркирање и заустављање.

На конференцији учествује више од 100 представника општина, јавног и приватног сектора из области паркирања и услуга.

Главна тема конференције односи се на новине у закону о безбедности у саобраћају у вези са применом посебних мера и овлашћења поводом уклањања непрописно паркираних аутомобила.

На овој конференцији су директори и власници паркинг сервиса у Србији изнели и замерке на постојећи Закон о безбедности у саобраћају.

Поједина питања нису дефинисана на прави начин, тако да се Закон може тумачити на разне начине, сматрају представници паркинга.

Друга тема односила се на уставност примене доплатне карте, за коју представници паркинга сматрају да је у складу са базичним правним документом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи