Поклон "Народном фронту"

Глумица Ана Софреновић уручила је Гинеколошко-акушерској клиници "Народни фронт" 40 неонаталних кревета и 30 столица за породиље.

Амбасадор УНИЦЕФ-а и "Памперса", глумица Ана Софреновић, уручила је Гинеколошко-акушерској клиници "Народни фронт" 40 неонаталних кревета за бебе и 30 столица за породиље, како би се олакшао њихов боравак у тој установи.

"Овај поклон је веома важан како би се побољшали услови за мајке и децу у првим данима након порођаја", рекла је Софреновићева уручујући донацију у оквиру кампање "1 паковање = 1 вакцина".

Истичући да су кревети и столице веома значајни за опоравак породиља и новорођенчади, посебно у оквиру "бејби френдли програма", заменик директора ГАК "Народни фронт" Спасо Анђелић је указао на недостатак кадрова у тој клиници и да су у току преговори са Министарством здравља о запошљавању још неколико медицинских сестара.

Бивши начелник на Институту за неонатологију и председник комисије за сертификацију програма "бејби-френдли болнице" др Миоград Игњатовић подсетио је да је тај пројекат почео још 1991. године на иницијативу Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, а да је један од важних аспеката подстицање дојења.

"Мајчино млеко је најбоља храна, а значајно је за нормалан развој детета, као и у циљу спречавања појаве бројних обољења", рекао је др Игњатовић и додао да су због природне исхране и жене у мањем ризику да оболе од карцинома, остеопорозе, као и дијабетеса.

Од 2005. године "Памперс" је донирао 10 "airway тубуса", 80 неонаталних кревета и 98 столова за повијање за 40 породилишта у земљи, а те активности биће настављене и у наредном периоду, речено је овом приликом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи