Нови пакет за сиромашне

Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић најавио је нови пакет мера за заштиту најсиромашнијих грађана. Од заплењене имовине стеченом криминалом што више новца преусмериће се сиромашнима, рекао је Љајић.

Влада Србије спрема пакет мера за спас и заштиту најсиромашнијих грађана, најавио је министар за рад и социјалну политику Расим Љајић.

У разговору за "Вечерње новости" Љајић је поручио да неки делови земље под теретом тешког безнађа и немаштине, буквално нестају.

"Док смо се годинама бавили високом политиком, села по истоку и југу земље су нам се гасила. Нема пречег задатка за ову државу него да тим људима помогне", нагласио је Љајић.

Од заплењене имовине која је стечена криминалом, гледаћемо што више новца да преусмеримо сиромашнима, појаснио је министар.

Тешко је сада проценити колико ће пара конкретно бити одвојено. Знамо да ће се највише искористити за народне кухиње по градовима.  Извесно је и да ћемо у другој половини године основати и фонд за помоћ породицама са инвалидном децом, рекао је Љајић.

"Из примера Грчке можемо да научимо како не треба да радимо и ова Влада иде другачијим путем. Значи, не може да се потроши више него што се произведе, не могу да се повећавају плате ако нема продуктивности, не може да се има велика јавна потрошња", истакао је Љајић.

Министар каже да не очекује теже социјалне немире, истакавши да је радни стаж повезан за око 60.000 радника, а то ће бити учињено током године и за предузећа приватизована по старом моделу.

Са великом пажњом приступамо свима који су угрожени, а имамо и социјални дијалог са синдикатима, рекао је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи