Дневник 2 у европском врху

Подаци Групе европских истраживача аудиторијума, која ради при Европској радиодифузној унији показују да је Дневник 2 РТС-а на трећем месту по гледаности главних емисија вести на каналима јавних сервиса у Европи.

Дневник 2 Радио- телевизије Србије је на трећем месту по гледаности главних емисија вести на каналима јавних сервиса у Европи. То показују подаци Групе европских истраживача аудиторијума, која ради при Европској радиодифузној унији. Подаци се односе на 19 канала јавних сервиса из 17 европских земаља, за период од 1. маја 2005. до 30. новембра 2009. године.

Само у 2009. години до 30. новембра, Дневник 2 у Србији гледала је готово свака пета особа, што га чини трећом најгледанијом главном информативном емисијом на европским јавним сервисима, обухваћеним овим истраживањем.

Међу земљама централне и источне Европе је на неприкосновеној лидерској позицији. Други Дневник може да се похвали и када је реч о сталном расту гледаности.

"Гледаност наше главне инфо емисије је међу малобројнима у Европи која може да се похвали да има тенденцију раста. Остале земље које смо посматрали у овом истраживању показују или тенденције пада или стагнације док је гледаност нашег програма у сталном порасту од 2005", рекла је Даница Добросављевић, члан Групе европских истраживача аудиторијума.

Дневник 2 се у 2009. години налази на четвртом месту у Европи када је реч о уделу у гледаности, такозваном шеру, који протеклих година такође континуирано расте.

То значи да је, према подацима Агенције AGB Nielsen Media Research, у просеку скоро сваки други гледалац у време трајања Другог дневника канал пребацио на први програм РТС-а.

Најгледаније главне вести у Европи јесу оне на норвешком јавном сервису НРК 1, а на другом месту су вести швајцарског канала СФ 1.

Најлошији рејтинг у том периоду има информативна емисија немачког канала ЗДФ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи