Служена литургија у Приштини

Владика Атанасије служио литургију у новообновљеном храму Светог Николе у Приштини, који је спаљен током мартовских немира пре шест година.

Администратор Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, епископ Атанасије служио је свету архијерејску литургију у новообновљеном храму Светог Николе у Приштини, саопштила је та епархија.

Ово је друга литургија која је служена у том храму од марта 2004. године, када је био запаљен. На литургији је било и причестило се тридесетак верника из Приштине.

У обновљеном приштинском храму епископ Атанасије је говорио о значају Светог Николе за цео хришћански свет, као и за сваког хришћанина појединачно.

"Сећам се да смо га ми који га славимо чекали као деку који треба да дође. Као наше дечје радовање Светом Николи тако је наша радост сада овде у овом светоме храму, да се окупљамо, да њега молимо да нас пред Господом штити, али и да искрено отварамо срце своје", рекао је он.

Обновљена црква Светог Николе освештена је 20. фебруара ове године, а била је спаљена током насиља косовских Албанаца, марта 2004. године.

Освештавање цркве је окупило близу 200 верника, а долазак на освештавање је за неке од њих био први боравак у Приштину после 11 година.

Црква у Приштини је обновљена у акцији Савета Европе, Европске комисије, косовске владе, Епархије рашко-призренске.

У мартовском насиљу 2004. године на Косову је порушено преко 30 објеката, а од цркве Светог Николе су остали само зидови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи