Тадић честитао Пурим

Поводом Пурима, једног од најрадоснијих јеврејских празника, председник Тадић упутио честитку припадницима јеврејске заједнице и главном рабину у Србији. Пурим се слави у сећање на чудесно спасење Јевреја из персијског ропства.

Председник Србије Борис Тадић честитао је велики јеврејски празник Пурим свим припадницима јеврејске заједнице и главном рабину Јеврејске заједнице у Србији Исаку Асиелу.

"Најискреније честитам свим грађанима Србије који славе један од најрадоснијих јеврејских празника Пурим. Желим вам да овај велики празник прославите у миру, радости и благостању", поручио је председник Тадић у честитки.

Пурим се слави у спомен чудесног спасења Јевреја из персијског ропства, пре више од 2.400 година.

Празник се обележава читањем старозаветне књиге о Јестири у синагогама, а славље се наставља у домовима окупљањем целе породице, уз радост и празнично расположење.

Празник се посебно посвећује деци, која се обилно дарују слаткишима.

Празник је сећање на време цара Артаксеркса који је владао пре више од 2.400 година, када је донео одлуку да се побију сви Јевреји земље.

Његова жена, царица Јестира, пореклом Јеврејка, што није било познато цару, успела је, умешношћу и лукавством, да спасе свој народ. Цар је под њеним утицајем укинуо указ о уништењу јеврејских поданика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи