Вучевић и Брнабићева осудили претње упућене Танјугу

Премијер Милош Вучевић и председница Народне Скупштине Србије Ана Брнабић оштро су осудили претње смрћу које су путем имејла у понедељак упућене новинској агенцији Танјуг и позвали надлежне да промптно реагују како би се идентификовали и санкционисали они су им такве речи послали.

Милош Вучевић сматра да је скандалозно претеће писмо у којем се наводи да ће сваки новинар Танјуга "добити метак у потиљак" када крочи на АП КиМ, јер је реч о медију који обавештава јавност о дешавањима на КиМ.

"Пуна подршка зато што сте нападнути јер радите на извештавању и обавештавању јавности о Косову и Метохији. Тим пре скандалозан напад, пуна подршка Танјугу", рекао је Вучевић

Премијер верује да ће посебно одељење полиције и тужилаштва пронаћи одговорне, па иако су ван домашаја Србије, да буду идентификовани.

На претње Танјугу је реаговала и Србије Ана Брнабић, која је најоштрије је осудила претеће писмо и позвала надлежне органе да промптно реагују и сарађују на међународном нивоу како би се идентификовали и привели правди они који су такве речи упутили.

"Желим да пружим подршку свим новинарима и запослима у Танјугу и дам колико могу ветар у леђи да наставите са професионалним обављањем тог изузетно важног посла, као што сте чинили и до сада", рекла је Брнабићева.

Претње Танјугу су осудили и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануеле Жиофре и портпарол Европске комисије Петер Стано.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи