Опада водостај река у Србији

Водостај Тимока, Пека, Млаве, Дрине и Јадра опада. У општини Зајечар у току је акција дренаже терена и оспособљавања инфраструктуре и електро-мреже. Припадници МУП-а од синоћ су интервенисали на четири локације и евакуисали још девет особа.

Ниво воде Тимока, Пека, Млаве, Дрине и Јадра опада. Ипак због падавина које се прогнозирају за наредне дане, ниво тих река ће поново од четвртка благо расти.

Водостај на Сави у последњих пет дана порастао је три метра, а и наредних дана биће у порасту.

Тренутни водостај Тимока не указује на опасност и та река се вратила у корито у делу који је поплавио насеља у општини Зајечар, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

У току је акција дренаже терена и ради се на оспособљавању инфраструктуре и електро-мреже. Организује се допремање хране за евакуисано становништво, каже се у саопштењу.

"Тренутна ситуација на терену не указује на опасност. Бели Тимок, који је поплавио насеља у општини Зајечар, вратио се у корито у дужини од четири километра, управо у делу који је плавио насеља", наводи се у саопштењу.

Ниво водостаја мери се на свака два сата 

Додаје се да је током претходне ноћи забележен благи пораст водостаја Тимока и то Црног Тимока за 20 центиметара, а Белог Тимока за 35.

Ниво водостаја мери се на свака два сата, а припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а од синоћ су интервенисали на четири локације и евакуисали још девет особа.

Током последња 24 сата, 45 припадника тог сектора било је константно ангажовано на терену.

У општини Зајечар налази се специјални тим за спасавање из Београда, док су остали тимови, из Ниша и Новог Сада, у приправности.

У том крају је најугроженије око 600 кућа, док су спасилачки тимови евакуисали око 300 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи