Подршка младим талентима

Потписан уговор којим ће држава обезбедити подршку младим талентима приликом тражења посла и запошљавања. Најбољи студенти у Србији приоритет. Тренутно, незапослено 180.000 млађих од тридесет година.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић и директор Националне службе за запошљавање Владимир Илић, потписали су уговор о сарадњи којим ће се обезбедити подршка младим талентима приликом тражења посла и запошљавања.

Циљ уговора је да се омогући успешним студентима да се брзо запосле, па је одлука државе да своје најбоље студенте, добитнике стипендије Фонда за младе таленте,  уврсти у приоритете приликом запошљавања.

Министарка омладине и спорта Снежана Самрџић Марковић рекла је да "Фонд за таленте има центар за каријерно вођење, где се најбољи студенти саветују како и где да наставе у оквиру усавршавања или да се запосле".

"Онда долази Национална служба за запошљавање која има своје механизме да талентима да приоритете, да их активира у своје програме, да их обавести о свему и да им на тај начин помогне, а за узврат се надамо да ће они остати у Србији, помоћи јој, јер и Србија то заслужује", реклa је министарка.

Ректор Београдског Универзитета Бранко Ковачевић рекао је да је заједнички циљ да школујемо и образујемо младе људе.

"Циљ је да направимо сајам запошљавања који неће да траје дан, три дана, или седам дана, него ће да траје 360 дана", рекао је Ковачевић.

Стипендисти Фонда за младе таленте верују да је уговор драгоцена помоћ, али да опуштања нема.

"Најбољи су најбољи зато што су то сами постигли. Мислим да и даље треба да се труде за своје циљеве, а ово је добра идеја јер су препознали то у нама и иницирају наш даљи развој", рекао је апсолвент на Пољопривредном факултету Душан Николић.

Милица Пејовић са Факултета организационих наука каже да би један добар путоказ свима био када би Национална служба за запошљавање обавештавала о конкурсима и приликама које се нуде на трзишту.

Уговор ће у пракси тако и функционисати. Имена најбољих студената ући ће у посебну базу података.

"Добра околност је што је у Србији присутан велики број озбиљних страних компанија које знају шта значи људски ресурс, шта је економија заснована на знању, тако да многи од њих већ "лове" ове младе људе и имају сталне отворене конкурсе. Ми смо ту да помогнемо и да посредујемо", рекао је директор Националне службе за запошљавање Владимир Илић.

Према евиденцији Националне службе за запошљавање, 180 хиљада млађих од тридесет година је без посла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи