Помоћ најсиромашнијима у Србији

Министар Расим Љајић позвао организације и фондације да подрже акцију помоћи најсиромашнијим становницима 53 општине у Србији. Фондација "Новак" потписала уговор о сарадњи са Министарством рада и социјалне политике и обећала помоћи талентованој деци без родитеља у бављењу спортом.

Министарство рада и социјале политике и Влада Србије покренули су велику акцију помоћи најсиромашнијим становницима 53 општине у Србији. Министар Расим Љајић позвао је све организације и фондације да покажу добру вољу и помогну акцију.

Установама социјалне заштите у Београду, Фондација "Новак" донирала је 40.000 флашица воде и потписала уговор са Министарством рада и социјалне политике о даљој сарадњи и помоћи најсиромашнијима.

Талентованој деци, који живе у домовима за децу без родитеља, помоћи ће да се баве спортом.

"Намеравамо да од данас кренемо у једну систематску акцију помоћи, да помогнемо деци којој је то неопходно", истиче Горан Ђоковић, директор Фондације "Новак".

Новак Ђоковић је и раније је помагао деци без родитеља и ту је увек радо виђен гост, наводи директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској Зоран Милачић.

"Чувамо овај рекет који нам је поклонио када је био 16. играч на свету. Данас је други, а ми му желимо да буде први", каже Милачић.

Последице глобалне економске криза осећаће се и ове године, каже министар Љајић. Циљ акције коју су покренули јесте да се заштите најсиромашнији у Србији.

"Последице кризе највише осећају људи који живе испод линије сиромаштва. Ми не желимо да у Србији буде гладних и овим акцијама ћемо спречити да се ефекти те кризе осете управо у оним општинама где живе најсиромашнији слојеви становништва", истиче минстар рада и социјалне политике.

Ради се углавном о општинама на југу Србије, чији друштвени бруто производ не прелази 65 одсто републичког просека. Помоћ у храни и средствима за хигијену делиће се најпре старима у удаљеним сеоским домаћинствима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи