Српска наука, звезда у успону

На основу резултата постигнутих у више научних области, Србија добила Статус "Звезде у успону". Највећа достигнућа српских научника у 10 дисциплина, наводи агенција Томсон Ројтерс.

Србија је, на основу резултата из више научних области, добила статус "Звезде у успону", забележивши најбоља достигнућа у свету у 10 научних дисциплина, наводи се у извештају агенције Томсон Ројтерс.

Научници из Србије показали су најбоље резултате из математике, биологије и биохемије, хемије, клиничке медицине као и информатици, наводи се на Томсоновом сајту "Сајенс воч" (www.sciencewatch.com) који се бави достигнућима и трендовима у научном истраживању.

Србија је најбоље рангирана и у инжењерству, изучавању својстава материјала, физици, неурологији и изучавању понашања, фармакологији и токсикологији.

Листа се односи на двомесечни период од јуна до августа 2009. године и сачињена је на основу основних научних показатеља, наводи се на сајту.

У извештају се додаје да тако добри научни резултати у бројним научним дисциплинама у Србији више не представљају изненађење, с обзиром на то да је још од 2008. године Србија стално била на првом месту у области хемије.

Србија је такође на свим листама у 2009. години, које се раде на свака два месеца, била најбоље рангирана у математици. Из физике најбољи резултати постизани су и у извештајима објављеним у јулу и септембру 2008. године, као и у марту, септембру и новембру прошле године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи