Вања чека срце у Србији

Осамнаестогодишња Вања Пилиповић из Сонте код Сомбора од јуче у болници у Сремској Каменици чека на трансплатацију срца у Бечу. Одлучено је да Вања лежи у болници у Србији јер је много јефтиније.

После прегледа у Бечу, осамнаестогодишња Вања Пилиповић, од јуче је смештена у Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици.

Вања ће тамо лежати и бити под сталним надзором лекара док за њу не буде обезбеђено срце за пресађивање. Трансплантација ће бити обављена у Аустрији.

У акцији РТС-а прикупљено је неопходних 100.000 евра за трансплантацију срца.

Њени родитељи рекли су за РТС, да су за прегледе и неопходну интервенцију, болници уплатили 85.000 евра, а да је за авион, који ће по Вању доћи када буде обезбеђено срце, издвојено 10.000 евра.

Одлучено је да Вања овде лежи у болници, јер је то много јефтиније. У Бечу, болнички дан кошта око 1.000 евра, а не зна се тачно колико ће она чекати на здраво срце.

Вања Пилиповић има тешку болест срца, проширење леве коморе и леве преткоморе, а операција која је неопходна није могла да се обави у Србији.

После објављивања репортажа о Вањи у нашим информативним емисијама, новац за операцију прикупљен је рекордно брзо.

Као иницијатор медијске кампање за помоћ Вањи, Радио-телевизија Србије је приложила милион динара из свог дела прихода од наградне игре "Наш ауто - нашем гледаоцу". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи