Кошарка - спорт који сви разумеју

На тренингу кошаркашког тима у Бујановцу може се чути српски и албански језик. Идеја је да једнога дана, сви заједно, учествују на такмичењима у земљи.

Бујановац је добио нови кошаркашки тим, на чијем тренингу можемо чути српски и албански језик.

Прве кошаркашке кораке у том мултиетничком тиму, заједно уче српска, албанска и ромска деца. Идеја је да једнога дана, сви заједно, учествују на такмичењима у земљи. Наша екипа била је на њиховом другом тренингу.

Када говоре не разумеју се. Ипак, дечаци Страхиња и Кастриот, за почетак имају тројку у рукаву, тачније три ствари које су им заједничке. Годиште, град и љубав према кошарци.

Стефан каже да се на првом тренингу нису се упознали али да ће следећи бити добри другари.

"Волим баскет хоћу да будем кошаркаш, задовољан сам другарима"каже Кастриот.

Дијана каже да у истом тиму добро сарађују,  друже се,  играју и слажу.

На тренингу, најмлађима помажу и играчи клубова који тренирају годинама у Бујановцу. То су албански клуб "Елита" и српски "Јуниор". Идеја да се заједнички тим оснује, потекла је од тренера оба тима.

"Спорт нема граница, ако се не разумеју језички онда је ту кошарка коју разумеју сви. Добро је да покажемо да ми овде живимо и функционишемо као један народ", каже тренер Ненад Стајић.

Председник КК "Елита" Селими Сељами рекао је да је добра идеја о оснивању заједничког клуба, како због деце, тако и због сарадње међу људима.   

Било да кажемо да су на паркету деца или "ФМИЈА", која лопту или "ТОПИ", убацују у кош "КОСХИ БАСКЕТБОЛИ", најважније је да имају исти циљ, заједнички пут до победе.

Кастриот и Страхиња за почетак ће постати добри другари. За неколико година, можда, како су и обећали, најбољи играчи овог мултиетничког кошаркашког тима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи