Врање - оаза за македонске пушаче

Због забране пушења која је недавно ступила на снагу у Македонији, житељи Врања приметили су да су им кафићи пуни Македонаца. Најчешћи гости су становници Скопља и Куманова.

У потрази за либералнијом кафанском атмосфером пушачи из Македоније спремни су и да пређу границу, а паре за провод потроше, за почетак, у Врању, на југу Србије.

Житељи Врања приметили су да су им кафићи у последње време окупирани гостима из Македоније, јавља дописник македонске телевизије А1 из тог града.

"Вероватно долазе због доброг ноћног провода, а могуће је и због забране пушења на јавним местима које је недавно тамо ступило на снагу", коментаришу Врањанци.

Како наводе угоститељи, најчешћи гости су становници Скопља и Куманова, а највећа посета је за дане викенда.

Локални угоститељи задовољно трљају руке и кажу да су честе резервације за мање групе у дане викенда, али и напомињу да уколико сличан закон о забрани пушења на јавним местима почне да се примењује и у Србији, гостима ће бити понуђене одвојене просторије за пушаче и непушаче.

И тако док угоститељи у Македонији чекају да влада донесе флексибилније решење по питању забране пушења на јавним местима, муштерије су се окренуле суседству, коментаришу македонски медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи