Поскупљује само грејање

Осим грејања, у Београду неће бити повећања цена комуналија, рекао градоначелник Драган Ђилас. Ђилас најављује да ће, ако буде услова, бити још неких снижења.

Градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да у главном граду, осим грејања, неће бити повећања цена комуналија.

"Немамо план да у овом тренутку повећавамо цене осталих комуналних услуга. Ми смо у претходном периоду чак и смањили цену воде и одношења смећа", рекао је Танјугу Драган Ђилас.

Градоначелник је најавио и да је могуће даље смањење цена комуналних услуга, уколико се после завршних рачуна комуналних предузећа буде пронашла могућност за то.

Када је реч о цени грејања, градоначелник Београда је навео да је она везана за цену енергената и да, уколико она расте, мора да расте и цена грејања.

"Ми смо данас у тешкој позицији да тражимо повећање цена грејања више од шест одсто у време у коме људи једва састављају крај са крајем. С друге стране ако то не урадимо можемо да дођемо у ситуацију да нема више грејања", навео је Ђилас.

Градоначелник од надлежних републичких органа очекује да саопште тачну формулу по којој се на тржишту утврђује цена гаса, наводећи да је то неопходно урадити пре него што буде повећана цена грејања.

Према његовим речима, држава треба да искористи механизме контроле "Србијагаса", како би после тога одредила праву цену енергената, а град могао да одреди праву цену грејања.

"Држава мора да реши да ли ће да има договорену или тржишну причу. Прича мало овамо, мало тамо је немогућа. Не можете да кажете да се енергенти формирају слободно и тржишно и да порасту за 30 одсто за четири месеца, а да грејање може да поскупи шест одсто. То је немогуће", казао је Ђилас.

Драган Ђилас сматра да би држава морала да заузме став да ли жели да суфинансира цену гаса и других енергената како би омгућила јефтиније грејање грађана.

"Ако немамо прави однос, бићемо у ситуацију да ми кажемо да не можемо да плаћамо гас. Милион људи у Београду користи централно грејање и знају да морају да плате реалну цену гаса, односно грејања" рекао је Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи