Тешка зима за породицу Игњатовић

Породица Игњатовић из села Враништа, код Пирота, годинама живи у кући без прозора и врата, без воде, изложена ризику од тровања угљен-моноксидом. Мештани Враништа, покренули су акцију да помогну породици и обезбеде им пристојне услове за живот.

Соба препуна дима, напукли зидови, који нису окречени последњих педесет година, урушени плафони - кратак опис дома породице Игњатовић.

Не постоји начин да се Смиља Игњатовић, њена ћерка Маја и син Зоран угреју ових хладних дана, јер је у кући све отворено.

Нема врата и неколико прозора, а дотрајали шпорет уместо топлоте испушта дим који се шири по целој кући. Смиља има још двојицу синова који су оболели од церебралне парализе, Они су, због услова у којима породица живи, трајно смештени у Дом код Новог Пазара.

Маја је завршила економску школу, а мештани су је запослили у сеоској продавници, како би породица имала бар некакав приход да може да преживи.

"Плашимо се свакодневно да остатак куће не падне и затрпа нас", бојажљиво прича Маја.

"Не могу да доведем друштво, срамота ме је. У кући нема воде, па мајка и ја у канистерима доносимо воду са сеоске чесме", каже Маја.

Њена мајка Смиља каже да не памти када је кућа последњи пут била окречена или поправљана. Није тражила помоћ, јер не зна ко би јој помогао.

Мештани Враништа решили су да помогну породици и обезбеде им макар основне услове за живот. Иван Алексић, један од иницијатора акције, видно потресен, рекао нам је:

"Кад сам ушао нисам могао да верујем како ови људи живе. То је призор који људски ум не може да појми. Ми смо спремни да се сами организјемо и саградимо им бар две собе с купатилом, како би добили елементарне услове достојне човека."

Председник месне заједнице Горан Ћирић, каже да они одавно покушавају да реше овај проблем. Упутио је молбу надлежнима у општини да им помогну у грађевинском материјалу, како би одмах почели са радовима.

Породицу Игњатовић обишао је и шеф за стамбено-комуналну делатност општине Пирот Бојан Пешић. Он је направио извештај о ситуацији у којој се налази породица Игњатовић и предао га надлежнима.

Породица страхује да ће са топлијим данима, услед отапања снега, већ полусрушена кућа потпуно пасти. Док не стигне помоћ, кажу, остаје им неизвесност - и чекање.

На захтев посетилаца нашег сајта, објављујемо број рачуна за помоћ породици Игњатовић

Маја Игњатовић
Societe Generale банка
Б
рој рачуна: 275001055090928250

IBAN: RS 35275001055091551475
Maja Ignjatovic
Vraniste
18300 Pirot
Serbia

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи