Најбољи млади хирург

Доктор Драган Милић из нишког Клиничког центра најбољи је васкуларни хирург на свету до 45 година старости, по америчком удружењу за васкуларну хирургију. Захваљујући новој методи коју примењују, степен излечења код венских улцерација до 95 одсто.

Америчко удружење за васкуларну хирургију прогласило је др Драгана Милића из нишког Клиничког центра за најбољег младог васкуларног хирурга на свету до 45 година старости.

Реч је о годишњој награди која се додељује за успешне научне радове и за резултате постигнуте у лечењу пацијената.

Претходне четири године, др Милић и колега Саша Живић су код више од 1.000 пацијената применом нове методе, зацелили живе ране настале као последица оболелог венског система.

Седамдесет седмогодишња Србијанка Ивић један је од првих пацијената доктора Милића.

Каже да пуних 28 година од болова није могла да спава, а да се лечила и у земљи и иностранству.

"Ево две године како је рана урасла и нога сада одлично изгледа", каже Србијанка Игић.

"Поједини доктори су јој предлагали ампутацију ноге. Нисам то могао да прихватим, свуда смо је водили. Али када смо наишли на доктора Милића, спреман сам и кућу да му дам само да не оде из Ниша", додаје Србијанкин супруг Владимир Игић.

Доктор Милић каже да му признање свакако прија, али да је срећнији јер се методе коју примењују показала успешном.

"Наша метода је довела до тога да је степен излечења до 95 одсто, а досадашње европске студије показале су да је степен излечења људи са венским улцерацијама до 50 осто", истиче др Милић.

"Употребом ове методе, Србија може да уштеди више од седам и по милиона евра на годишњем нивоу. А колико је она значајна и добра, говоре подаци да су европске земље и САД увеле ову методу као своју, провериле у пракси и потврдиле наше рeзултате", додаје др Саша Живић.

Поред пацијената из Србије, код доктора Милића све више долазе пацијенти из Грчке, Немачке, али и из бивших југословенских република.

А призање америчког удружења васкулараца биће му уручено до јуна у Бостону.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи