Преминуо саобраћајац Јован Буљ

У Београду је јуче у 71. години преминуо Јован Буљ, најпознатији саобраћајни полицајац који је икада радио на београдским улицама. Телеграм саучешћа упутио министар Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић упутио је, поводом смрти пензионисаног саобраћајног полицајца Јована Буља, телеграм саучешћа његовој породици, саопштио је МУП.

"У име МУП-а и у своје име упућујем Вам изразе дубоког саучешћа поводом смрти Вашег Јована", навео је Дачић у телеграму.

"Легенда београдске полиције, наш најчувенији саобраћајац, посвећеник свог посла, треба да нас подсећа да посао полицајца може да буде и узбудљив уколико се ради са великом љубављу", навео је Дачић.

Буљ је преминуо јуче у 71. години. Важио је за најпознатијег саобраћајног полицајца који је икада радио на београдским улицама, на којима је славу стекао елегантним, малтене балетским покретима када је регулисао саобраћај на Теразијама и на изласку из тунела код Дома омладине.

Крајем шездесетих и почетком седамдесетих година улице Београда нису могле да се замисле без Буља. Београђани су његова дежурства на Славији посматрали као најузбудљивију представу.

Увек је био у беспрекорно чистој белој униформи, са снежно-белим рукавицама и добро расположен, а био је познат и ван граница тадашње Југославије.

У његовом умећу уживали су и грађани Лондона, али и других престоница где је позиван као гост.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи